Surya Yoga is de plek in Huizen voor yoga & reiki. Met aandacht, voor iedereen op elk niveau.

 

Jij bent belangrijk. Na 20 jaar elke week yogales ervaar ik het nog steeds als een ontdekkingsreis samen met mijn cursisten. Elke les is weer fijn.  Het is verrassend te ontdekken hoe je door aandacht, oefeningen, ademhaling en meditatie in 1,5 uur ontspant en je het gevoel van yoga ervaart. Voor mij is yoga en de filosofie ervan mijn leven. Ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk en verdieping hoort daar bij. Humor maakt het geheel “licht “ zodat “Surya” (zon en zon is licht) zijn naam eer aan doet.

 

Zin om een keer mee te doen met 1 van mijn lessen? Ik hoop je te kunnen inspireren om van yoga een vast onderdeel in je leven te maken en het te beoefenen op jouw eigen manier…

 

Over mij:

Als jonge vrouw kreeg ik een auto-ongeluk en daardoor belandde ik in het ziekenhuis. Hierna besloot ik verpleegkundige te worden. Het was fijn werken en ik heb daardoor veel (levens)ervaring opgedaan. Zowel het ziekenhuis, de revalidatie als de psychiatrie hebben mij veel inzicht in de mens gegeven.

Toen mijn beide kinderen naar school gingen ben ik de Academie voor Natuurgeneeskunde gaan volgen en na de afronding hiervan heb ik jarenlang een praktijk iriscopie en fytotherapie gehad. Dit combineerde ik veelal met Reiki waarin ik twee inwijdingen heb gehad.

Na het lezen van de Autobiografie van een yogi Paramahansa Yogananda ben ik als cursist yogales gaan volgen en dat resulteerde in het zelf verschillende opleidingen gaan volgen tot yogadocent. Eerst hatha yoga, gevolgd door Dru yoga,  ademhalingstechnieken bij Douwe Tiemersma en zo gaandeweg werd de yoga een mooie gouden draad in mijn leven die ik niet meer kan wegdenken. Door regelmatig bijscholingen te volgen blijf ik up to date. Nu wil ik, naast de yoga, mensen gaan begeleiden die, om wat voor reden dan ook, gebaat zijn bij een frisse blik op hun levenssituatie zo nodig ondersteund door reiki, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. En zo kan het leven lichter worden. En vind ik het fijn als ik daar behulpzaam bij kan zijn.


REview


"Ruim 10 jaar geleden was ik op zoek naar rust en ontspanning. Misschien was yoga wel een idee. Zodoende kwam ik bij José terecht. Een warme en hartelijke vrouw die aan een kleine groep lesgeeft en iedereen aandacht geeft. Naast ontspannen en soepel worden is er ook tijd voor meditatie, het bewust worden en een stukje levensfilosofie onder het genot van een lekkere kop thee. Gelachen wordt er genoeg. Het was even wennen aan het totaalconcept maar ik kan je zeggen dat het verslavend werkt. Ik kom er iedere week weer “fris” vandaan. Heerlijk!!"

 

Ellen

 

review


"Ik zit al zeker 8 jaar bij José  Koopmanschap op yoga...Van nature ben ik een chaotisch persoon met een druk hoofd. Op maandagochtend start mijn week met yoga, met een rustig hoofd en vol energie ga ik werken. Wat ik ook heel belangrijk vind is de veiligheid van de groep. We praten na afloop van de les over een onderwerp wat José  ons voorlegt. En daar komen af en toe best wel emoties bij kijken. Wat ik zelf ook heel prettig vind is de humor dus de lach die ertussendoor rolt. Ik ben nog lang niet uitgeleerd....."

Heel fijn! 

 

Anoniem

 

review


Ik volg nu een jaar of 9 met veel plezier yoga lessen bij José. Wat ik heel prettig vind bij José, is het feit dat we zowel aan lichamelijke als geestelijke souplesse werken. José zorgt ervoor dat gaandeweg alle spieren aan de orde komen en we werken ook met energieën, mantra’s, mudra’s en meditatie. De laatste les van de maand hebben we ook 3 kwartier Yoga nidra. Dit is een vorm van yoga waarbij je in een diepe ontspanning komt, lichamelijk bijna in een slaaptoestand (maar echt in slaap vallen is niet de bedoeling). Je bewustzijn moet open blijven voor informatie, zodat je de geleide meditatie, die José geeft kunt blijven volgen. Ik vind het niet makkelijk maar het werkt helend.

Bij een lekkere kruidenthee praten we meestal na over een bepaalde tekst, die José aan de orde heeft gesteld en ook is er veel ruimte voor je persoonlijke verhaal.

 

Een veilige, fijne plek!                                                                                 AvD, Blaricum


Surya Yoga is aangesloten bij: