Yogalessen

Elke week geef ik yogalessen in kleine groepen.

De grootte van een groepsles varieert van 5-8 personen. 

 

Mijn werkwijze:

Iedere week bereid ik een andere serie oefeningen voor zodat de yogales altijd weer nieuw is. Alles komt aan bod: asana’s-ademoefeningen-meditatie-mudra’s en ontspanning. Persoonlijke aandacht en humor vind ik belangrijk. 

Essentieel voor de yogabeoefenaar is zich te realiseren dat het niet gaat om presteren maar je mogelijkheden ontdekken, je onmogelijkheden leren accepteren en zo nodig daarin grenzen verleggen.

 

Je outfit is niet belangrijk, jíj wel.

 

Wat kun je van een les verwachten?

  • We starten altijd met losmaakoefeningen of geven elkaar een korte massage waardoor je niet alleen ontspant maar ook in het hier en nu komt
  • Dan volgt een staande meditatie
  • Staande, zittende en liggende asana’s (houdingen)
  • Zittende meditatie en ontspanning
  • Na de les is er tijd voor een stukje verdieping. Tijdens een heerlijk kopje thee bespreken we een filosofisch onderwerp en dat is altijd gericht op de praktische toepassing in het dagelijks leven. Je gaat dus met nieuwe energie in je hoofd en je lijf weer naar huis

Wat is het verschil tussen de lichaamshoudingen uit de yoga en de westerse gymnastiek? 

Asana’s of yogahoudingen dwingen ons ertoe om bewuster om te gaan met ons lichaam. Door het beoefenen van de asana’s zorgen we ervoor dat de blokkades in het lichaam worden opgeheven, dat de flexibiliteit wordt versterkt en dat slapte weer krachtig wordt. Het immuunsysteem wordt versterkt, de bloeddruk gaat omlaag en het kan zelfs doorwerken  op  je eetpatroon. Yoga doen en beleven heeft niet alleen effect op je lichaam maar ook op je geest. 

Het woord “ yoga” betekent juk, het in evenwicht brengen van twee tegenpolen. D.m.v. yoga ontstaat er verbinding tussen lichaam en geest.

Yoga is niet iets wat je één keer per week doet, het is een levenshouding. Hierover kun je meer vinden in het 8-voudige pad van Patanjali waar je yoga als 3e stap zult vinden.